toate postarile

Pasarile

Pe langa pisici si caini, pasarile sunt cele mai prezente animale din viata noastra. Fata de prietenii patrupezi, pasarile sunt mai sensibile in ceea ce priveste hrana si conditiile in care sunt tinute. Fiecare specie are anumite standarde de viata, iar sanatatea pasarilor este strict legata de aceste aspecte particulare. In momentul in care alegem sa luam in grija o pasare de companie trebuie sa stim cateva informatii despre implicarile angajamentului moral pe care ni-l luam fata de animal. In aceasta sectiune veti gasi detalii despre cele mai intalnite specii de pasari de companie si informatii despre modul de viata al inaripatelor in general.


Starea de sanatate a pasarilor este indicata in primul rand de comportamentul si aspectul animalului. Cunoasterea acestor simptome este esentiala in interpretarea din timp a diverselor probleme de sanatate pe care le au pasarile. De asemenea, conditiile in care sunt tinute pasarile sunt foarte importante pentru niste animale obisnuite cu mult spatiu. Daca reusim sa oferim in interiorul coliviei conditiile optime de trai pentru pasare, aceasta din urma va avea o viata lunga si sanatoasa. Pasarile sunt destul de sensibile in ceea ce priveste dieta si hranirea corecta se reflecta intr-o stare generala buna a animalului. In aceasta sectiune veti gasi indicatii despre moduri in care putem oferi cea mai buna ingrijire prietenului nostru inaripat. 

Despre acvariu si pesti

Pestii dintr-un acvariu personal ar putea fi solutia ideala pentru cei care iubesc animalele, dar nu se pot hotari nici pentru un caine, nici pentru o pisica. Pestii prezinta si avantajul ca ingrijirea lor necesita doar cateva minute pe zi, eventual cate o ora la saptamana, nu deranjeaza ordinea din casa sau apartament, chiar aduc un plus de frumusete si rafinament locuintei.

Pentru a ne delecta privind niste pestisori aurii sau multicolori care innoata in propriul nostru acvariu sofisticat si de bun-gust, trebuie sa incepem cu inceputul si sa aflam exact care sunt lucrurile de care avem nevoie. Acestea sunt: acvariul propriu-zis, capac, sistem de iluminare, filtru, substrat(nisip sau pietri), plante si pesti. Este momentul sa cunoastem cele doua reguli de baza : Acvariul trebuie amplasat intr-un loc unde nu ajung razele soarelui. Suportul pe care va sta acvariul trebuie sa fie foarte stabil si rezistent, pentru ca un acvariu -de exemplu- de dimensiunea 125x40x45 cm poate ajunge la o greutate totala de aproape 500 de kg. Dupa ce am aflat care sunt elementele de care avem nevoie, urmeaza sa trecem la fapte, insa pe etape. Prima etapa este stabilirea iluminarii, adica puterea tubului fluorescent, care determina si lungimea acvariului. Lumina nu trebuie sa se piarda in exterior, dar nici sa lase suprafete neiluminate in interior. La acvariile care au latimea in jur de 30-35 cm este suficient un singur tub, pe cand la cele cu o latime de 40-45 cm, trebuie sa avem doua tuburi fluorescente. Sursa de iluminare se va monta intr-o carcasa de tabla (pentru a nu pierde lumina). Lungimea carcasei este egala cu cea a lampii. Acvariul trebuie sa fie mai lung cu 4-5 cm decat tubul sau.

Reproducerea gestatia nasterea

Pisicile sunt apte de reproducere în general începând cu vârsta de nouã luni (s-au vãzut totusi pisici nãscând la numai sapte luni).
Pisoi nou nãscut.

Simturile

La origine pisica vâna în zori sau seara fapt care a dus la dezvoltarea simturilor sale si la o perceptie a universului diferitã de a oamenilor care la un moment dat i-au atribuit chiar puteri supranaturale. Se vorbeste despre pisici care au prezis cutremure de pãmânt si alte catastrofe explicatia probabilã fiind cã urechea lor este capabilã sã perceapã vibratii pe care oamenii le ignorã.

Luptele între pisici

Câteodatã pisicile care împart acelasi mediu de viatã pot sã se lupte fiind o modalitate de demonstrare a abilitãtilor; poate fi totodatã o joacã inofensivã. De asemenea este si modul stabilirii unei ierarhii într-un grup de pisici sau o cale de atentionare a unei feline când încalcã o regulã a grupului. Pentru a fi despãrtite pisicilor trebuie sã li se atragã atentia. Imediat ce s-au despãrtt acestea trebuie separate în încãperi separate pânã când nu mai au tendinta de a se lupta. Niciodatã stãpânul nu intervine fizic în lupta lor deoarece acesta poate fi zgâriat sau muscat serios

PISICA

Pisica de casã sau pisicã domesticã este un mamifer din ordinul carnivorelor, familia felinelor Felidae. Este asociatã cu oamenii de peste 9500 anii si în prezent este cel mai cunoscut animal domestic în toatã lumea. Pisica este foarte apropiatã de pisica sãlbaticã europeanã (Felis silvestris silvestris) ca si de pisica sãlbaticã africanã (Felis silvestris libyca) împreunã formând o unicã specie: Felis silvestris (denumirea de Felis catus nu mai este valabilã).

De multe ori putem alege un caine pentru ca ne-a placut cum arata si dupa ce a crescut ne-am plictisit de el pentru ca e galagios, obraznic si face mizerie.

De multe ori putem alege un caine pentru ca ne-a placut cum arata si dupa ce a crescut ne-am plictisit de el pentru ca e galagios, obraznic si face mizerie.

Se zice ca da. Cainii viseaza la fel ca si oamenii deci pot avea cosmaruri.

Este recomandat sa hraniti cainele de mai multe ori pe zi in cantitati mai mici in asa fel incat acesta sa nu alerge cu stomacul plin. Nu uita sa sustii comportamentul pozitiv al cainelui prin laude si multa atentie.

Da, desi va nu va vine sa credeti.

Daca vrei sa-ti alegi un caine informeaza-te mai intai despre caracteristicile rasei pentru a vedea daca ti se potriveste.

Cainii pot fi un pericol, atat pentru ei insisi, cat si pentru celelalte persoane atunci cand merg in masina.

Daca intentionati sa va luati un caine sau aveti un caine deja unul atunci stiti deja ca trebuie sa va obisnuiti cu un pic mai multa galagie in casa sau in curte.

Daca cainele dumneavoastra arata semne de agresivitate, e bine sa consultati cat mai repede medicul veterinar, cu atat mai mult cu cat cainele intra des in contact direct cu oamenii, iar comportamentul sau devine imprevizibil.

Desi gelozia poate fi privita doar ca un sentiment uman, multi proprietari de caini pot spune ca au intalnit comportamente care dovedeau gelozie in cazul cainilor.

  1. Niciodata pe strada, pe trotuar sau in zone cu trafic intens cainele nu va fi lasat liber! Riscului unui accident de masina este foarte foarte ridicat in zilele noastre.
Oamenii de ştiinţă care studiază biodiversitatea marină din Marea Japoniei au fost martorii unui eveniment neobişnuit: mai mulţi delfini s-au adunat pentru a-şi ajuta un tovarăş muribund să supravieţuiască.